Hoe het begon

Ergens in februari 2008 stond een artikel in NRC Handelsblad over een zojuist gepensioneerde basisschooldirecteur: Jan Hendrickx. Hij had een fulltime onderwijsconcept bedacht voor hoogbegaafde basisschoolleerlingen: het Leonardo-onderwijs.

In juni 2008 kwam Jan Hendrickx naar Zevenaar, op uitnodiging van een aantal ouders van hoogbegaafde kinderen. Samen met toenmalig bovenschools directeur Jan Blasweiler, zijn we gaan luisteren naar deze bijzondere man-met-een-missie.

Na een korte en intensieve voorbereidingstijd, zijn we in februari 2009 gestart met het Leonardo-onderwijs in Zevenaar. In augustus 2009 hadden we een lange wachtlijst met als gevolg: twee groepen erbij in Westervoort.

Negen jaar fulltime onderwijs aan hoogbegaafde kinderen heeft veel gekost, maar ook veel gebracht. Wat iedereen ook mag vinden van dit specifieke aanbod voor hoogbegaafde kinderen, één ding is zeker: hoogbegaafdheid is in Nederland op de kaart gezet en krijgt in het basisonderwijs eindelijk de aandacht die het verdient, c.q. de kinderen verdienen en dringend nodig hebben.

Inmiddels staan er twee afdelingen DaVinci binnen Liemers Novem. In DaVinci Zevenaar hebben we een team met experts op het gebied van hoogbegaafde kinderen. Door middel van individuele en gezamenlijke studietrajecten hebben we verschillende expertises in huis om nog beter onderwijs te kunnen bieden aan deze doelgroep. We weten waar we voor staan en we leren nog elke dag, van de kinderen, van de ouders en van elkaar.

Wij zijn er van overtuigd dat de keuze van stichting Liemers Novem om dit onderwijsaanbod mogelijk te maken, voor veel kinderen hun toekomst significant heeft veranderd.

  • Bizetstraat 1, 6904 KL Zevenaar
  • DaVinci Zevenaar is gevestigd in basisschool de ‘Carrousel’
  • DaVinci Zevenaar tenzij anders vermeld