Boeken voor kinderen

Zeno en co

Inne van den Bossche
2011
Sint-Niklaas, België: Abimo

Zeno is hoogbegaafd, maar vindt naar school gaan niet altijd leuk. Hij is vaak bang dat hij iets verkeerd doet, hij verliest zijn interesse omdat hij niets nieuws leert en zijn klasgenootjes snappen hem vaak niet. De problemen die Zeno tegenkomt door zijn hoogbegaafdheid worden verbeeld door middel van monsters. Elk probleem heeft een eigen monster dat groter wordt of juist kleiner afhankelijk van hoe het probleem zich voordoet. De bedoeling van het boek is op speelse wijze aan hoogbegaafde kinderen meer duidelijkheid te geven over hun 'problemen'. Voor hoogbegaafde kinderen vanaf 6 jaar een interessante uitgave, mede omdat hier weinig voor kinderen in deze leeftijdsgroep over verschenen is.

Zeno en co

Slimme Rick

Rineke Derksen
2013
Zwolle: 248media uitgeverij

Rick kijkt uit het raam. Op de achtergrond hoort hij zijn juf praten, maar buiten ziet hij hoe de vuilniswagen langsrijdt en containers leegt. Hij vraagt zich af hoe zo'n systeem nou werkt. Zou het zo zijn dat ... 'Rick...Rick ...' Rick kijkt verstoord op en ziet dat het de juf is die hem roept. 'Rick, let je wel op?'

Rick heeft een klas overgeslagen omdat hij hoogbegaafd is. Versnellen heet dat. Rick hoopte dat hij dan ook sneller kon gaan leren, maar dat valt tegen. Hij verveelt zich op school en probeert aan zijn juf en zijn ouders duidelijk te maken dat hij hulp nodig heeft. Rick ontdekt al snel dat het niet zo eenvoudig is als het lijkt. Samen met de juf en zijn ouders gaat hij op zoek naar een goede oplossing.

Slimme Rick

Ben jij een cheetah?

Marianne van Zetten en Roos In ’t Velt
2013
Venlo: NOVILO

Weken ligt hij lusteloos op de vloer van zijn hok. Hij wil bijna geen hap vlees meer eten. Fred en Henk, de oppassers, vragen zich af wat Tristan voor een dier is. Als het een cheetah is, kan hij 110 km per uur rennen volgens internet. “Maar deze rent toch niet?”, vraagt Fred. “Eh … Misschien is hij kapot?”, oppert hij. “Nee oen,” zegt Henk, “we moeten hem testen …” 

Dit boek is niet zomaar een boek! Het gaat over een Cheetah, maar eigenlijk gaat het over meer … 

Dit is een heel bijzonder boek: Marianne van Zetten was leerkracht bij DaVinci Zevenaar en Roos In ’t Velt was één van onze eerste leerlingen!

Ben jij een cheetah?
  • Kardinaal de Jongstraat 2, 6904 BE Zevenaar
  • DaVinci Zevenaar tenzij anders vermeld